+31 (55) 539 49 00

mid-end en high-end security markt

EAL is specialist in het ontwikkelen en implementeren van Security Management en Toegangscontrole systemen. De basiskennis van EAL binnen dit segment dateert reeds vanaf midden jaren 80 waarbij EAL één van de eerste specialisten was in de ontwikkeling van hardware en software op dit gebied.

Nu vele jaren later loopt EAL voorop in de mid-end en high-end security markt voor wat betreft het ontwikkelen en implementeren van toegangscontrole en security management oplossingen binnen de Benelux. Afhankelijk van een diversiteit aan zaken zoals projectaanpak, omvang van een project, nieuwbouw / oudbouw, end-user of system integrator, etc. worden keuzen gemaakt voor wat betreft de vorm van implementatie en de techniek welke er wordt toegepast.

Hierbij kan worden geput uit een diversiteit aan reeds geimplementeerde oplossingen (off the shelf techniek) maar ook een specifieke ontwikkeling of maatwerk behoort bij EAL tot de mogelijkheden.

EAL ATS


toegangscontrole oplossing

Marktsegmenten

De EAL ATS toegangscontrole oplossing wordt toegepast binnen diverse segmenten waarbij binnen ieder segment specifieke zaken ontwikkeld zijn. Van ziekenhuizen tot banken...binnen ieder segment is EAL vertegenwoordigd

Toegangscontrole van klein tot groot:

Van klein tot groot is binnen het segment "zorg" zeker van toepassing voor EAL. Vanaf begin 2000 is EAL actief binnen de zorg markt waarbij is begonnen met het simpelweg uitrollen van toegangscontrole systemen binnen ziekenhuizen. Als eerste eindklant werd het Atrium MC te Heerlen voorzien van een EAL toegangscontrole installatie inclusief de levering van passen en het beheer hiervan, snel volgde grote projecten zoals het Erasmus MC Rotterdam, het AZM / UM Maastricht en het AMC Amsterdam. Door deze "jumpstart" binnen de academische ziekenhuizen  is de EAL ATS oplossing snel ook buiten deze omgeving toegepast bij streekziekenhuizen en overige zorg instellingen. 

Beveiliging op academisch niveau:

Met in totaal vijf academische zorg omgevingen als klant mag EAL zich marktleider binnen dit segment noemen in Nederland. Door op flexibele wijze invulling te geven aan de specifieke vragen binnen deze grotere zorg objecten heeft EAL met de EAL ATS software een oplossing beschikbaar welke goed toepasbaar is binnen deze grotere maar ook zeker binnen de kleinere objecten. 

Speciaal voor de zorg:

De EAL ATS oplossing is o.a koppelbaar met de volgende zorg specifieke oplossingen:

 1. Kleding Uitgifte Systemen (KUA - KIA / Metalprogetti).
 2. Buizenpost systemen tbv o.a. bloedtransport (Swisslog).
 3. Sleutelbeheer systemen (TRAKA / Deister).
 4. Personeels informatie systemen (SAP, AFAS, Perzis, Planon, etc).
 5. Parkeersystemen (Schmit, WPS, Scanton).
 6. Opiaten kasten, Veiligheidskasten, etc.
 7. Camera, Inbraak en intercom systemen.

Rijkspas, speciaal voor de overheid ontwikkelde pasleestechniek:

Specifiek voor projecten binnen de rijksoverheid is door EAL de implementatie gedaan van de rijkspastechniek. Dit houdt in dat de EAL ATS toegangscontrole systemen geleverd worden met:

 1. Rijkspas kaartlezers (afhankelijk van uw wens met of zonder SAM module) 
 2. XML software interface naar CMS systeem tbv de automatische import van rijkspasgegevens in het EAL ATS systeem.

Politie, Brandweer en Ambulance, een wereld apart:

Vanaf de oprichting van EAL in 1972 is EAL actief binnen deze OOV (openbare orde en veiligheid) markt. In de loop der jaren zijn tal van brandweer en ambulance locaties voorzien van een EAL toegangscontrole oplossing. Ook binnen het politionele domein is inmiddels een marktaandeel van ongeveer 30% bereikt. Specifiek voor deze omgevingen zijn tal van ontwikkelingen gedaan zoals bijvoorbeeld het "four-eye" concept waarbij minimaal 2 personen tegelijk bij een geautoriseerde kaart aan dienen te bieden voor het verkrijgen van toegang.

Beveiliging van Nederlandsche banken:

Binnen een zeer select en specifiek segment zijn door EAL diverse ontwikkelingen gedaan voor implementatie van EAL ATS toegangscontrole omgevingen binnen deze High-Risk omgeving. Voor meer informatie over dit segment kunt u contact met ons opnemen. 

Toegangscontrole binnen Luxemburgse bankensector:

De EAL ATS toegangscontrole oplossing is binnen een grote diversiteit aan banken met een vestiging in Luxemburg actief. Levering en support voor deze locaties vindt plaats vanuit EAL Luxemburg. Voor meer informatie over dit segment kunt u contact met ons opnemen. 

Naast de specifieke marktsegementen waarbinnen EAL zich begeeft zijn er tal van overige gebieden waarbinnen de EAL ATS toegangscontrole systemen toepasbaar zijn. Denk hier bij aan:

 1. Bedrijfsverzamelgebouwen / vastgoed ondernemingen
 2. Industrie
 3. Logistieke sector
 4. Enz.

Bekijk video

ATS 360

De lezer techniek

De EAL kaartlezer techniek is (afhankelijk van de interne firmware) koppelbaar met EAL controllers en met controllers van derden. Communicatie met de controllers vindt plaats op basis van RS485 of Wiegand.

Ondersteunde technieken:

 1. NEDAP XS
 2. Philips Hitag 1 / 2
 3. Mifare Classic
 4. Mifare Desfire EV1
 5. Rijkspas
 6. Rijkspas met SAM module

Software

De EAL software oplossing is gebaseerd op de EAL ATS applicatie. De applicatie is beschikbaar in een client / server en webbased interface (HTML 5) waarbij o.a. de volgende faciliteiten geboden worden:

 1. Installatie binnen uw eigen omgeving of als service (SAAS)
 2. Pas, personen en toegangscontrole beheer op basis van rollen en profielen
 3. Databasekoppelingen met derden (op basis van XML, SOAP XML, SQL, CSV, etc.).
 4. Uitgebreide rapportage mogelijkheden

Hardware

Van de door EAL toegepaste hardwarecomponenten is meer dan 80% een volledig eigen ontwikkeling waarbij de productie en assemblage plaatsvindt in Nederland. Afhankelijk van de klantbehoefte wordt een hardware configuratie samengesteld bestaande uit een controller, controllerkast, voeding en een kaartlezer.

De controller techniek Vossessor 4

De EAL controller techniek bestaat uit deurcontrollers genaamd Vossessors welke geschikt zijn voor de aansturing van 1 of 2 toegangscontrole lezers. Projectafhankelijk worden functionaliteiten aan of uit gezet om zo volledig te kunnen voldoen aan de vraagstelling van een eindklant, adviseur of installateur. Denk hier bij aan:

 1. Antipassback actief ja / nee
 2. Maximaal aantal toegangscontrole passen (er zijn reeds projecten operationeel met meer dan 120.000 toegangscontrole passen operationeel)
 3. Flexibele toekenning van inputs / outputs d.m.v. firmware
 4. Interlock functionaliteit,
 5. Kaartlezer interface (standaard RS485),
 6. Etc., etc.

Modulair met Vossessor 5 SAM controller

Voor het aansturen van maximaal 14 kaartlezers met 1 controller heeft EAL de Vossessor 5 ontwikkeld. Een modulair platform waarbij met 1 controller van 1 tot 14 kaartlezers beheerd kunnen worden. Door deze opzet is de oplossing zeer efficiënt in te zetten bij o.a. nieuwbouwprojecten of overige locaties waar apparatuur centraal geplaatst dient te worden. Verder is deze techniek voorzien van een SAM module (Secure Access Module) op de controller voor toepassing binnen rijkspas SAM projecten.

 1. 1 tot 14 lezers met 1 controller systeem
 2. Meerdere controllers vanuit EAL ATS aan te sturen tot meer dan 5000 deuren
 3. Rijkspas SAM techniek op controller (geen leessleutels meer aanwezig in kaartlezers)
 4. Na initiële installatie eenvoudig uit te breiden met deurmodules.

Draadloos en Bekabeld

Schoenmaker blijf bij je leest....

Zoals iedereen weet houdt dit spreekwoord in dat je simpelweg moet blijven doen waar je goed in bent. Vaak wordt gedacht dat dit alleen op gaat bij keuzes om zaken NIET te doen zodat alles maar blijft bij het oude. Bij EAL zijn wij echter van mening dat het ook betekent dat wanneer er nieuwe trends zijn en ontwikkelingen gedaan worden in een marktgebied waar je als specialist actief in bent je daarin voorop moet lopen. 

Als één van de eerste online toegangscontrole specialisten heeft EAL er voor gekozen om niet alleen maar te koppelen met deurbeslag oplossingen van derden (zoals Salto / Aperio) maar ook een volledig geintegreerde eigen oplossing te bieden. Dit houdt in dat bestaande en nieuwe eindgebruikers eenvoudig bekabelde oplossingen uit kunnen breiden met een EAL online of offline deurbeslag zonder een omslachtige additionele software implementatie of het gebruik van onnodig veel hardware.

Draadloos en Bekabeld volledig geïntegreerd in 1 systeem:

Door de toepassing van eigen componenten faciliteert EAL de mogelijkheid om in één systeem bekabelde en draadloze toegangscontrole punten te beheren en te autoriseren. Een groot voordeel van deze volledige integratie is dat bijvoorbeeld eenvoudig en efficient compartimentering toegepast kan worden. Buitenschillen worden uitgerust met een bekabelde oplossing en individuele deuren worden voorzien van een goedkopere en eenvoudig te monteren draadloze oplossing. 

Voor meer informatie over deze oplossing en de mogelijkheden binnen uw organisatie vragen wij u contact met ons op te nemen.

Koppelen

Een goede implementatie van een security systeem is mede afhankelijk van de connectiemogelijkheden naar systemen van derden. Denk hierbij aan bronsystemen (voor het verkrijgen van persoonsinformatie) maar ook aan koppelingen met bovenliggende (security management) systemen of onderliggende systemen (sub-systemen). EAL heeft jarenlange ervaring met het realiseren van koppelingen conform standaarden en op basis van maatwerk. 

Koppelingen met bron systemen:

 1. CMS (card management) systemen van Omnicard, ID-Ware
 2. Personeels informatie systemen zoals SAP, Beaufort, Planon, Peoplesoft, AFAS, etc

 Koppelingen met bovenliggende systemen:

De EAL ATS applicatie is reeds gekoppeld met een diversiteit aan systemen. Ook is het mogelijk om op basis van een volledig beschreven XML standaard nieuwe koppelingen te realiseren.

De volgende koppelingen zijn reeds door EAL gerealiseerd:

 1. XML interface met Croon GBBS / Prismata
 2. XML interface met Hisec / Securinet
 3. XML interface met Innosec Grip
 4. XML interface met Beveco
 5. XML interface met Skywalker
 6. XML interface met Advancis / Winguard
 7. XML interface met Johnson Controls

 Koppelingen met onderliggende systemen:
De volgende systemen zijn koppelbaar met het EAL ATS systeem. De meest voorkomende merken zijn in dit overzicht opgenomen. 

 1. Video systemen: Griffid, CamIQ, Milestone, Bosch, Divitec, Nice, Honeywell
 2. Intercom: Isolectra, StentoFon, Dealogic C-Lock, Charles Goffin
 3. Inbraak: Honeywell Galaxy, ASB-MuSDO, GE ALLIANCE, Satel
 4. overige koppelingen met Brandmeld, PZI, en Ontruimingssystemen.

Voor een merk specifiek detail overzicht met reeds gerealiseerde koppelingen vragen wij u contact met ons op te nemen. 

Bekijk video

Toegangscontrole