+31 (55) 539 49 00

Optimale veiligheid met een irisscan toegangscontrole

In omgevingen waar een hoge mate van beveiliging noodzakelijk is, is behoefte aan een geavanceerde toegangscontrole. Er zijn diverse systemen die hiervoor in aanmerking komen. Hierbij is het kenmerkend dat het gaat om systemen voor biometrische herkenning. De irisscan toegangscontrole is hier een voorbeeld van. Door middel van herkenning van de ogen door de irisscan, kan er toegang gegeven worden tot het betreden van een ruimte, pand of afdeling. De techniek achter de irisscan is de afgelopen jaren enorm verbeterd, waardoor dit als een betrouwbare en veilige techniek gezien mag worden.

Hoe werkt een irisscan voor toegang?

Wilt u de irisscan voor toegang implementeren, dan wordt er van iedereen die recht heeft om een bepaalde ruimte of bedrijfspand te betreden, de ogen gescand. Hierbij kijkt de irisscan naar enkele tientallen tot honderden kenmerken in de iris en deze gegevens worden digitaal in een database opgeslagen. Omdat een iris altijd uniek is, kan van ieder individu met een grote mate van zekerheid de identiteit worden vastgesteld. Voor bezoekers is een irisscan zeer gebruiksvriendelijk. Er hoeven geen handelingen uitgevoerd te worden of pincodes onthouden te worden, enkel de ogen laten scannen is voldoende. Hiervoor neemt een irisscan voor toegang maar enkele seconden in beslag neemt.

EAL levert uw irisscan voor beveiligingscontrole

EAL heeft de Iris ID Scanner geïntegreerd en biedt hiermee een betrouwbaar systeem voor een irisscan voor beveiligingscontrole. De irisscanner, alsmede de achterliggende techniek, is door ons in eigen beheer geïntegreerd. Ons systeem biedt functies die u niet in andere iris systemen zult tegenkomen, zoals een geïntegreerde contactloze smart card reader en een gezichtscamera. Installatie van de apparatuur, de softwarematige aansturing en inrichting van de database, zal van begin tot eind in samenwerking met EAL worden geïmplementeerd. Zo nemen wij u werk uit handen en heeft u een optimale en betrouwbare beveiligingscontrole gerealiseerd.