+31 (55) 539 49 00

De multifunctionele Rijkspas

De Rijkspas is een smartcard die wordt gebruikt door overheidsinstellingen. De Rijkspas is multifunctioneel. Deze kan ingezet worden om toegang te verschaffen tot overheidsgebouwen, is tevens een vorm van identificatiebewijs voor rijksambtenaren en is een authenticatiebewijs. Door middel van de Rijkspas krijgen rijksambtenaren toegang tot het computernetwerk van de verschillende overheidsdiensten. De Rijkspas kan door verschillende groepen gebruikt worden, zoals rijksambtenaren, maar ook externe medewerkers of eventueel bezoekers. De pas heeft dezelfde echtheidskenmerken als Nederlandse identiteitsbewijzen en is dus een zeer belangrijke identificatiemethode voor diegenen die werkzaam zijn bij de Rijksoverheid. Hiervoor dienen overheidsinstellingen uiteraard een sluitende administratie te hebben en middelen om de Rijkspas efficiënt en veilig te gebruiken.

Rijkspas toegangscontrole tot overheidsinstellingen

Een belangrijke functie van de Rijkspas, is het toegang verschaffen tot overheidsinstellingen. Een overheidsinstelling wordt bezocht door zowel rijksambtenaren als bezoekers. Ambtenaren moeten uiteraard toegang krijgen, omdat zij hier werken. Bezoekers mogen enkel in de bezoekersruimtes aanwezig zijn. Dit vergt een sluitend toegangssysteem, waarbij voorkomen moet worden dat ongewenste bezoekers niet toegankelijke ruimtes kunnen betreden. EAL kan hierbij helpen met diverse vormen van Rijkspas toegangscontrole. Dit gaat zowel om hardware als software. Denk als hardware bijvoorbeeld aan kaartlezers bij de ingang van bepaalde ruimtes, eventueel aangevuld met het invoeren van een pincode. Ook leveren wij de achterliggende software, zodat er een overzichtelijke administratie gevoerd wordt.

Rijkspas veiligheidscontrole met hulp van EAL

Als u als overheidsinstelling op zoek bent naar een goede en waterdichte Rijkspas veiligheidscontrole, dan helpt EAL u graag verder. Wij hebben bijna 50 jaar ervaring op het gebied van security management en zijn ook thuis in veiligheidscontrole voor overheidsinstellingen. Zowel de ontwikkeling en productie van hardware als software houden wij eigen hand. Hierdoor zijn onze systemen efficiënter, goedkoper en kunnen wij systemen ´op maat´ aanbieden. Immers, voor ons is het niet belangrijk wat er mogelijk is, maar wat de wensen van de klant zijn.