+31 (55) 539 49 00

Nauwkeurige controle met een biometrische lezer

Is in uw branche een nauwkeurige controle noodzakelijk van wie uw bedrijf binnenkomt of uitgaat? Er zijn verschillende mogelijkheden om bezoekers, personeel of klanten bij binnenkomst te identificeren. Dit kan met onder andere een badge of een pincode, maar hoe goed deze methodes ook zijn, ze kunnen fraudegevoelig zijn. De enige betrouwbare methode voor toegangscontrole, is het gebruik van biometrische kenmerken. Met een biometrische lezer, worden bezoekers geïdentificeerd op basis van hun eigen persoonlijke kenmerken. Op deze manier is misbruik van een toegangscontrolesysteem nagenoeg niet mogelijk. De biometrische lezer is zeker een vorm van toegangscontrole die nu al veel wordt ingezet en in de toekomst leidend zal worden.

Op welk wijze werkt een biometrie lezer?

Ieder mens heeft unieke lichamelijke kenmerken. Bij een biometrie lezer wordt hier gebruik van gemaakt. Het meest bekend is de vingerafdruk. Een afgeleide hiervan is het vingeraderpatroon. Een voordeel is dat een vingeraderpatroon geheel onzichtbaar is en nooit nagemaakt zou kunnen worden. Hiervoor is ook speciale apparatuur nodig, die via infraroodstraling het vingeraderpatroon leest. In combinatie met een toegangspas, biedt deze methode een waterdichte toegangscontrole. Deze methode kan ook uitgevoerd worden door middel van een handpalmaderpatroon. Ook dit is een individueel uniek kenmerk en zorgt voor een goede controle. Daarnaast is er de irisscan, waarbij er wordt geïdentificeerd op de ogen. De irisscan wordt steeds vaker gebruikt en biedt een zeer betrouwbare toegangscontrole.

Een biometrische lezer voor toegangscontrole vindt u bij EAL

Neem contact met EAL op, als u op zoek bent naar een goed toegangscontrolesysteem op basis van een een biometrische lezer. Wij zijn al sinds 1972 de expert in toegangscontrolesystemen en security management. Bijzonder aan onze dienstverlening, is dat wij gebruikmaken van onze eigen producten. Wij ontwikkelen en produceren ieder product in eigen beheer. Ook als u op zoek bent naar een biometrische lezer voor toegangscontrole, dan bieden wij u hiervoor diverse soorten door EAL zelf ontwikkelde integraties.