• Nieuws
  • Apr 06, 2021
  • Jan Peereboom

Rijksuniversiteit Groningen verdere uitrol EAL ATS Toegangscontrole

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent en is actief in de volle breedte van het wetenschappelijk spectrum. Al ruim 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie in de top 100 universiteiten.

De Rijksuniversiteit Groningen is een omvangrijke organisatie, onderverdeeld in verschillende faculteiten en afdelingen en is gehuisvest in ruim 150 gebouwen, verspreid over de hele stad Groningen en omgeving. Van de vele mooie karakteristieke panden in de binnenstad van Groningen tot de zeer moderne faciliteiten op het Zernike complex.

De Rijksuniversiteit Groningen is sinds enkele jaren een tevreden gebruiker van het EAL ATS360 systeem. Welke reeds in een aantal gebouwen voorzien waren van de EAL oplossing voor toegangscontrole bekabeld, draadloos offline, draadloos online, alsmede EAL sleutelmanagement. We zijn er dan ook trots op dat we voor alle gebouwen de verdere uitrol van het centrale EAL ATS360 systeem mogen verwezenlijken.Dit doen wij in samenwerking en in opdracht van Wardenburg Beveiliging.

In dit project worden, naast de ruim 350 bestaande kaartlezers en 17 bestaande sleutelkasten, als uitbreiding nieuwe, zowel bekabelde als draadloze kaartlezers van alle panden toegevoegd aan het bestaande EAL ATS360 systeem. Door de uitbreiding met ongeveer 800 nieuwe kaartlezers en 145 nieuwe centrales is de RUG straks voorzien van een centraal en overkoepelend Highend Security Management en Toegangscontrolesysteem.