• Nieuws
  • Dec 14, 2023
  • Hendrik Jan Lukkien

Geheel vernieuwde beveiligingsloge voor het WTC

Kantoorpaviljoens, vergaderruimtes en flexplekken in combinatie met een komen en gaan van zakenmensen: het zorgt voor dynamiek. En dat met 330 bedrijven gevestigd op 160.000 vierkante meter. Inderdaad: we hebben het hier over het WTC: hèt commerciële zakencentrum in het hart van het Amsterdamse zakengebied ‘de Zuidas’. Een bruisende omgeving waar veiligheid een belangrijk aandachtspunt is. EAL is de leverancier van het toegangscontrole systeem en regelt al twee jaar de beveiliging van WTC Amsterdam. Of wij de beveiligingsloge opnieuw wilde inrichten, rekening houdend met de laatste eisen die door de top van de kantorenmarkt aan accommodaties worden gesteld: een uniek project.

Het WTC biedt nog veel meer dan alleen werkplekken voor ondernemende mensen. Er zijn diverse horecaondernemingen en praktische faciliteiten te vinden, waaronder een stomerij, een kinderopvang, een tandarts en een kapper. Het WTC wordt dagelijks druk bezocht door zakenmensen en bezoekers, want de gebouwen zijn op werkdagen tussen half 7 ’s morgens tot 8 uur ’s avonds vrij toegankelijk. De gastheren en -dames van de beveiliging zijn 24/7 aanwezig om bezoekers te informeren, registreren en controleren.

Grenzen vervagen

Vroeger was het de rol van de beveiliging om ongewenste personen buiten te houden. Tegenwoordig draagt een team van beveiligers zorg voor een veilige en bovenal efficiënte werkomgeving. Zij kunnen deze taak alleen volbrengen wanneer zijn onderdeel uitmaken van het complete ecosysteem van de gebouwtechniek. Grenzen tussen fysiekebeveiliging, facility management en cyber security vervagen en dat zie je ook bij dit project. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan ergonomie en het optimaliseren van werkprocessen.

Open

EAL ATS heeft API koppelingen met de Physical Security Information Management (PSIM) software van het WTC (Winguard). Alles is op een mooie manier geïntegreerd: camera, intercom, inbraak detectie en toegangscontrole.

Samen

Zo’n project doe je natuurlijk samen. EAL is altijd on-der-deel van het geheel. De tijd van unified platformen en generieke oplossingen is immers definitief voorbij. In een tijd van cyber awareness, open standaarden en certificeringen wil je de beste oplossingen voor de verschillende deelgebieden. Bij het beveiligingsloge-project werken onder andere de volgende organisaties/onderdelen samen:

  • MPL: Winguard (PSIM)
  • EAL: ATS 360 toegangscontrole systeem
  • Creon: inrichting controlekamer (o.a. videowall, verlichting, werkplekken)
  • Inter: efficiency verbetering gebruikers (Waytec KVM-oplossing)
Situatieschets

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen worden de publiekelijk toegankelijke delen van het gebouw vanuit de beveiligingsloge van het WTC gemonitord. De beveiligers werken bij toerbeurt als meldkamercentralist of als surveillant. Vanuit de nieuwe meldkamer worden de surveillanten door de meldkamercentralist over de portofoon aangestuurd.

De nieuwe beveiligingsloge

De beveiligingsloge is compleet vernieuwd. Er is gekozen voor een flexibele en schaalbare security oplossing. CREON leverde de twee SPLIT meldtafels voor de beveiligingsloge, waarop de AV-oplossing van INTER werd geïnstalleerd. Gebruikers kunnen nu met één muis en toetsenbord alle systemen aansturen. Door de gebogen vorm van de SPLIT werkbladen is een curved opstelling van de werkplekken mogelijk. De zit-sta bureaus zijn ieder voorzien van twee grote (43 inch) beeldschermen die onafhankelijk van het werkblad in hoogte én diepte versteld kunnen worden. Hierdoor zijn de werkplekken geheel naar de individuele wensen van de gebruikers aan te passen.

Een maatwerk tussenkast is voorzien van ingebouwde apparatuur bestaande uit de radio en portofoons. Boven iedere werkplek hangt een pendelarmatuur waarmee de werkplekken worden uitgelicht. De indirecte verlichting voorkomt reflectie op de monitoren en draagt zowel overdag als ’s nachts bij aan een goede focus van de gebruiker.

blog_news_wtc23_02_600.jpg

Beide werkplekken hebben goed zicht op de videowall die achter de meldtafels staat. Hierop worden beelden van de beveiligingscamera’s getoond.

“Het verbeteren en verbouwen van de meldkamer is een intensief project geweest, maar het resultaat mag er zijn. Het is een heel geslaagde en veilige meldkamer geworden”.

CBRE | WTC Amsterdam

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project of ben je benieuwd naa onze oplossingen voor kantooromgevingen? Neem dan contact op met Hendrik Jan Lukkien: 06 308 426 98, hendrik.jan.lukkien@eal.nl